Traditionerne ved de forskellige bryllupsdage? Og hvad hedder bryllupsdagene?

1 år Papir
5 år Træ
9 år Pil
12 1/2 år Kobber
20 år Porcelæn  
40 år Rubin
60 år Diamant

2 år Bomuld
6 år Sukker
10 år Tin
13 år Knipling
25 år Sølv
45 år Safir
65 år Krondiamant

3 år Læder
7 år Uld
11 år Stal
14 år Elfenben
30 år Perle 
50 år Guld
 70 år Jern

4 år Blomster
8 år Bronze
12 år Silke
15 år Krystal
35 år Koral
55 år Smaragd
75 år Atom 

OM KOBBERBRYLLUP:
Som nedenfor ved sølvbryllup, dog er æresporten ofte enten i halv højde eller bredde og det hele kommer oftest noget bag på brudeparret, specielt når Morgenmusikanterne begynder at trutte! Kobberbryllup er mere uhøjtideligt og traditionerne ikke så faste som til sølv- og guldbryllup.
OM SØLVBRYLLUP:
Natten inden sølvbryllupsdagen opsætter børn, familie og venner til sølvbrudeparret en æresport foran deres hjem. æresporten består af grønne grene med blade samt blomster. I midten placeres et blåt skjold med parrets initialer/navne på. De fleste engagerer også et blæser-orkester (ofte "Morgenmusikanterne") og når de begynder at spille, kommer det "overraskede" par frem og der afsynges nogle sange. Derefter inviteres der indenfor til morgenbord.Eftersom gæsterne jo i princippet ikke er inviteret til morgenkaffe af sølvbryllupsparret, men af parrets familie, skal de ikke have gaver med.
OM GULDBRYLLUP:
Der opsættes en æresport natten forinden, skjoldet kan være blåt eller vinrødt. Initialerne/navnene skrives på skjoldet med guldbogstaver. Der er stadig nogle, der bruger den gamle tradition at stille et par af brudeparrets sko, forgyldte, med blomster i. I den ene sko stilles en husfred, i den anden stilles en brændende kærlighed. Der vil også være et orkester (ofte "Morgenmusikanterne"), og når gæsterne har sunget for brudeparret, skal de tage de forgyldte sko på og danse brudevalsen. Herefter vil der ligesom til et sølvbryllup være morgenbord, og sikkert også en fest om aftenen.

Hej Jakob
Tak for musikken idag - du var vores redning! Jeg skulle hilse mange gange fra mine forældre og sige tak for den fine musik.
Gæsterne roste også musikken meget og sagde det lød fedt på saxofon. Tak for skøn morgenmusik!
Mvh Ditte